koszoruszoltan

Hozzászólások

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • Avatar
  koszoruszoltan
  Felhasználó

  A cikk jól felépítve világít rá a folyamatokra. Sajnos azt nem tudjuk meg, hogy kik mozgatják végül is a szálakat és az igazi okok is feltáratlanok azaz bizonyítatlanok. Összeesküvés elméletnek minősítenek addig ugyanis mindent, amíg konkrét bizonyítékokat nem sikerül nyilvánosságra hozni. Nagyon hiányoznak a konkrétumok. A cikk írója nagyon jó, hogy felvetette gondolatait, azonban mindezek könnyen lesöpörhetők. Aki pedig valami konkrétum közelébe kerül, akár életveszélyben is érezheti magát.?

  De talán fordítsunk addig is a dolgon. A migrációval kapcsolatban mi a legnagyobb gumicsont, ami be van dobva? Hát az, hogy Európának munkaerőre van szüksége.

  A CÖF petíció, – melynek minden szavával egyetértek – az egyik bekezdésében megemlíti azt az anomáliát, hogy az európai fiatalság között dühöng a munkanélküliség. Mégsem rájuk akarnak költeni Európa vezető politikusai és Soros György. Miért? Ezt a ‘miért’-et nagyon-nagyon hangosan kellene kérdezni! Sokszor és tagoltan feltenni. MI-ÉRT?
  Miért nem saját fiataljainknak akar az EU stabil jövőt? Valóban érthetetlen. Egy migránsra akár van/lehet, 70-80millió Ft? Évekig tarthat, amíg egyáltalán szót tudunk majd velük érteni, azaz, amíg a nyelvet megtanulják. Addig koszt, kvártély – nem magyar – , hanem európai szinten? Aztán jön, jöhet, hogy egyáltalán mi akarsz lenni kedves migráns? Tényleg akarsz dolgozni? Érthetetlen. Érthetetlen, hogy saját gyermekeinkre, akiknek nem kell elmagyarázni Európát, akik minimum beszélnek egy európai nyelvet, akik többségében keresztények vagy legalább behatóan ismerik a keresztény kultúrát nem rájuk akarjuk költeni ezt a pénzt! A spanyoloknál a fiatalok munkanélkülisége 30-50% is egyes vidékeken. És Európában ez nem ritka. Még nálunk, Mo-on vannak javuló tendenciák.
  Tehát nagyon harsányan, ismételve, tagoltan, újra és újra fel kellene tenni ezt a kérdést. Problémává, alternatívává dagasztva, mert akkor talán kiugrana a nyúl a bokorból és lehetne fogást találni azon amit most erőltetnek.

  Másrészt itt lenne az ideje egy óriási roma lobby-nak.
  Meglátásom szerint az európai romákra, ha a migránsokra tervezett összegek töredékét költenék, akkor hiszem, hogy a többségük kiválóan beilleszkedne.
  Őket sem kell megtanítani mindenképp egy EU-s nyelvre. Egyet biztosan beszélnek. Ők többségükben buzgó keresztények. Sok esetben hitük erősebb a többségénél is.
  Megfelelően dotált képzésekkel, mentorált munkahelyekkel többségében stabil támaszai lennének, lehetnének az EU országainak.

  Lekerülnének a napirendről azon konfliktusok többsége, mely valahol a roma mélyszegénységben gyökerezik. A többségi lakos ugyanis nem rasszista, hanem toleráns. Hiába is sulykolják ezt nap, mint nap belénk. A romák helyzetének EU-s szintű forrásokkal való kezelésével pedig a többségi lakosság is is ugrásszerűen jobban, derűsebben, stabilabban érezné magát saját hazájában.
  Hiszen az nem kérdés, hogy velük, a romákkal, valóban a többségnek is együtt kell élnie.

  Nem értem a roma vezetőket sem, hogy miért nem használják ki ezt a történelmi lehetőséget népük számára? Miért nem mutatják be, hogy Európában százezer számra itt van az a multik számára áhított munkaerő, amelynek nem kell megmagyarázni, hogy mik a keresztyén normatívák. Akiknek saját országukban nem kell nyelvet tanítani. Akik ismerik a helyi sajátosságokat, akik többsége – némi rásegítéssel – ,akár tökéletes európai állampolgárrá válhatna. Akik (zenei és egyéb) kultúrája már csodálatosan beépült Európába.
  Miért?
  Miért, hogy a roma vezetők hallgatnak? Miért nincs az asztalon országonként és EU szinten erről megfelelő szakmai anyag. Számokkal, stratégiával, operatív programokkal? Miért hagyják, hogy megteljen Európa migránsokkal és ezzel tovább rontsák a romák lehetőségeit? Miért nem kiáltanak, hogy “Állj!”. “Munkaerő kell? Itt van a mi népünk is! Van az olyan jó, mint az írástudatlan afgán, szír, stb.!” Szólni kellene. Kiáltani. Most. Mert most olyan (török és egyéb) butaságokra nyílik a nagy EU-s buksza, a munkaerő behozatalát célként emlegetve, hogy ahhoz képest könnyen leüthető, magas labda lenne egy korrekten megtervezett EU-s roma projekt, nemzetállamokra lebontva. Lenne. Ha lépnétek, dolgoznátok kedves roma vezetők.
  Sok sikert kívánok Nektek és az EU-nak és, ha indultok az úton szívesen segítek és gondolom ezzel nem vagyok egyedül.

  Üdvözlettel,

  Köszörüs Zoltán
  Terület- és településfejlesztési szakértő

  Hozzászólás: Oktatásügy szülői szemmel #7700
  Avatar
  koszoruszoltan
  Felhasználó

  Időközben fenti írásomért megkaptam a bizonyítványt. Hát, nem köszönöm, mert a gyerek nevére szólt. Megítélésem szerint 3-5 tantárgyból nem kapta meg gyermekem a tudása és teljesítménye szerint a várható jobb jegyet.

  (Volt olyan tantárgy, melyből a javító dolgozatokra utolsó két hétben egy négyest és egy ötöst hozott, mégis kettest kapott a bizonyítványba…. Vajon hanyasra kellett volna felelnie a jobb jegyért? Más tantárgyból a kijelentetten nulla tudású, kegyelemkettesek (?) lettek egyenértékűek vele……………??? )

  Kockás ingesek és az általuk félrevezetettek kicsinyes bosszúállása, terrorja jellemzi ma az oktatásügy egy részét.
  … mert megtehetik. A gyerek számít ezeknek a legkevésbé! Csak kiforgatott szlogen a szőlő-oktató közös cél, együttműködés!
  Vitakultúrájuk mivel nincs, ezért nem a szülővel vitatkoznak.

  Mikor löki ki maga közül a korrekten dolgozó többség ezeket?
  Meddig hagyják, hogy ezek, a nem tanítással foglalkozó, minden egyébre ráérők, képviseljék a pedagógus társadalmat?

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2