Blogok

Párizs megér egy misét

A politikusok közül nem mindenki rátermett tehetség. Sokan megélhetőségüket fénykoruk elvesztése után nem tudják biztosítani. Ha kikerülnek a média érdeklődési köréből, hiányérzetük támad, életükből kiesik a feléjük irányuló érdeklődés. A legfájóbb azonban, ha a jól fizető állások sem pótolhatók.

bővebben

Kergessük el ezt a baloldalt!

Amíg Magyarországon a – hagyományos fogalmakkal élve – jobboldalon van következménye a politikusok és a közélet szereplői által elkövetett vétségeknek, addig a baloldalon bármilyen bűnt elkövethet egy közéleti vagy politikai szereplő, a következmények mindig elmaradnak.

bővebben

Gerendaszeműek

Mások szemében meglátják a szálkát, de a sajátjukban a gerendát sem veszik észre. Ez nem véletlen, hanem tudatos cselekvés. Öngyógyításhoz lelki készség és hazaszerető szív kellene. Ez nem áll rendelkezésre, sőt viselkedésük igazolja, hogy emellett nagyothallók.

bővebben

Remény az Unió megmentésére

Az általam 2021-ben először felvetett huxit aktualitása ma egészen másképp néz ki. E hasábokon 2021 augusztusában cikket írtam Ideje beszélnünk a huxitról címmel. A cikk sokaknál kiverte a biztosítékot, holott abban az írásban csak felvetettem a lehetőségét az EU-ból történő kilépésnek, s azt állítottam, hogy amíg lehet, bent kell maradni, de lehet olyan helyzet is – mint minden szervezetben, munkahelyen, kapcsolatokban stb. –, amikor a szakítás a jobb megoldás az együtt maradásnál. Lehetőségről beszéltem, s nem javaslatról.

bővebben

Win-win a polgárok feje felett

Az orosz-ukrán háború kitörése csak látszólag volt vulkánszerűen váratlan. Az USA és az orosz érdekeltség évek óta feszültséget teremtett a térségben. Megengedhetőnek tartom azt a feltételezést, hogy a két atomhatalom előre számításba vette a térségi problémára felkészülést.

bővebben

Támogassa alapítványunkat!

Kétféleképpen tudja munkánkat segíteni:

Ajánlja fel adója 1%-át

Adószám: 18003534-2-41

Letölthető nyilatkozat

Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány bankszámlaszáma:

Unicredit Bank

10918001-00000064-35950004

Köszönjük támogatását!

CÖF TV

További videók a CÖF TV oldalon. Kattintson ide.

Nemzeti Társadalmi Szerződés (1)

CÖKA 2022-es mérleg
Itt megtekinthető.