Blogok

Ismét a népnek lesz kormánya

Mindig bátran és sokasággal álltunk és állunk ki a közös identitásunkat szem előtt tartó pártok és kormányzásuk mellett. A világ sok országában ez fordítva van. Az újonnan megalakuló magyar kormányra az elmúlt ciklusokhoz hasonlítva egyre nagyobb feladatok várnak. A választópolgárok kétharmados felhatalmazást adva jelezték, hogy továbbra sem babra megy a játék.

bővebben

El a kezekkel a magyarországi választásoktól!

Ebből tényleg elég volt! Az EBESZ (Európai és Biztonsági Együttműködés Szervezete) választási megfigyelő küldöttsége hatalmas létszámmal ismét idejött Magyarországra, s újra, még a négy évvel korábbinál is elfogultabb, az ellenzék szája íze szerint való időközi jelentést tett le az asztalra. 

bővebben

Agymosás helyett nagymosás

A véleményt formáló publicisztikák tengerében írásom csak egy csepp jelentőségével bírhat. Az vezet, hogy ez az egy csepp is még sok ember szemét felnyithatja akkor, amikor a magyarországi országgyűlési választásokon jövőnk sorskérdéseiről felelősséggel kell döntenünk.

bővebben

Tűz- és fegyverszünet, valamint a békekötés nemzetközi jogi vetületei

A háborúindítás joga (ius ad bellum) egyetlen országot sem illet meg, ha erre mégis sor kerül, a fegyveres konfliktus lezárása többlépcsős folyamat (tűz- majd fegyverszünet, végül békekötés) eredményeként mehet végbe. Két állam viszonyában mind a tűz- és fegyverszünetet, mind pedig a békekötést nemzetközi szerződésben vagy megállapodásban (pacta sunt servanda) szokás rögzíteni.

bővebben

Söprés!

A polgárság tudatában általában ritkán, leginkább ösztönösen éled erővé a népfelség szerepe. Elsősorban forradalmak esetén tőr elő, mint vulkánból az izzó láva. Ilyenkor aztán a természet jelenségéhez hasonlóan szinte zabolátlan erejével képes rombolni és újat teremteni.

bővebben

Bajnai Gordon már kavarja a paklit

Jómagam az elmúlt években többször írtam és beszéltem a globális elit egyik fontos intézményéről, a Külkapcsolatok Európai Tanácsáról (European Council of Foreign Relations, ECFR), amelyet – nem fogják elhinni! – Soros György alapított 2007-ben. Nos, ennek a jelenleg 374 fős tanácsnak jeles tagja Bajnai Gordon.

bővebben

Támogassa alapítványunkat!

Kétféleképpen tudja munkánkat segíteni:

Ajánlja fel adója 1%-át

Adószám: 18003534-2-41

Letölthető nyilatkozat

Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány bankszámlaszáma:

Unicredit Bank

10918001-00000064-35950004

Köszönjük támogatását!

CÖF TV

További videók a CÖF TV oldalon. Kattintson ide.

Nemzeti Társadalmi Szerződés (1)

CÖKA 2019-es mérleg
Itt megtekinthető.

CÖKA 2018-as mérleg Itt megtekinthető.

CÖKA 2017-es mérleg ITT megtekinthető