Hozzászólások “Ki fizeti a révészt” című íráshoz

Az európai kultúrák építő, egymás mellett  élésének elpusztítása a végső cél. És már jól előkészített a közel-keleti és távol-keleti kultúrák pusztítása is. A sötét, kegyetlen, nem emberi lélekkel rendelkező emberszerű lények,örök harca a fénnyel és lélekkel megáldott ember jóra törekvése ellen. Ők mondják: ez a harc lesz a végső. Nem mi akartuk! Kiállunk!

Isten áld meg a Magyart…!

Dr. B. K.

________________________

Véleményem szerint Csizmadia László cikkét szükséges lenne ANGOLUL is közzétenni, ha van a fordításra kapacitás!

Üdvözlettel:
V. K.

 

102. Széchenyi Lakoma és Bál a PESTI VIGADÓBAN

Kedves korábbi és leendő Bálozók!

 Azok számára, akik szeretnék átélni gróf Széchenyi Istvánra méltó módon emlékező, egy a mai elvárásoknak is mindenben megfelelő bál hangulatát, ezúton jelezzük, hogy február 16-án megrendezésre kerül a 102. Széchenyi Lakoma és Bála PESTI VIGADÓBAN.

Időpont: 2019. február 16. 19:00-03:00 óráig

Jegyek kaphatók a helyszínen vagy  interneten http://www.szechenyibal.hu  

A valódi civil szervezetek jutnak támogatáshoz – Szalay-Bobrovniczky Vince a Mandinernek

Senkit nem teszünk feketelistára – szögezi le Szalay-Bobrovniczky Vince a civil pályázatokról a Mandinernek. A civil és társadalmi ügyekért felelős helyettes államtitkár lapunknak elmondta: nyugodtan pályázhatnak liberális szervezetek is, amire viszont biztos senki nem kap pénzt, az a jogsértés. A kormányzat azonban érvényesítené szeretné a saját filozófiáját is, és lesznek majd érzékeny döntések és sértődések is – fogalmaz Szalay-Bobrovniczky Vince. Nagyinterjúnk.

Azt nyilatkozta az Echo tévében, hogy olyan civil szervezeteknek nem adnak pénzt, akik abszolút nem értenek egyet a kormány álláspontjával. 

Nem ezt mondtam. Megkérdezte a riporter, hogy ki lehet-e szűrni az álcivileket. Én azt válaszoltam, hogy fontos törekvésünk, hogy a valódi civil szervezetek jussanak támogatáshoz, akik Magyarország ás a társadalom számára hasznos munkát végeznek és átláthatóak, adott esetben terhet vesznek le az állam, vagy az önkormányzatok válláról. S hozzátettem, hogy igyekszünk kiszűrni az olyan szervezeteket, amelyek nem végeznek valós munkát, hanem olyan politikai célokat kívánnak megvalósítani, amivel nem értünk egyet. Ilyen a bevándorlás, illetve az, hogy több magát civilnek hazudó szervezet egyértelműen Soros európai parlamenti választási kampányának a szereplője.

Mi a valós és nem valós munka?

Az például nem valós civil munka, ha a Soros-birodalom szolgálatában a migrációt, rendbontásokat támogat egy szervezet vagy megszegi a magyar törvényeket, s ezáltal zavart kelt az országban, esetleg asszisztál a törvényes rend megszegéséhez. Azok a külföldről, Soros által pénzelt bevándorláspárti szervezeteket, amelyek teljesen szembe mennek a magyar emberek akaratával semmiképpen nem kívánjuk támogatni, sőt azt szeretnénk, ha végre átláthatóvá tennék pénzügyileg és minden szempontból a működésüket. Azt viszont nem állítottam, hogy nem fogunk hasznos munkát végző, de adott esetben politikai értelemben nem feltétlen velünk egyetértő szervezeteket támogatni.

Lehet szó itt akár segélyszervezetekről vagy egészségügyi területen tevékenykedő szervezetekről is. Nemrég voltam az egyszülős gyermekekkel foglalkozó szervezetnél, akik nagyon hasznos munkát végeznek. A nemi megoszlás egyébként a gyermeküket egyedül nevelő szülőknél 20-80 százalék, nyilván a nők vannak többen. De tavaly adtunk egy kis támogatást még börtöncursillókra is, amelyek az elítéltek későbbi visszailleszkedését segítik a társadalomba. Vagy például ott vannak a gyermekekkel, vagy hátrányos helyzetűekkel foglalkozó szervezetek, amelyek esetében nyilván nem az számít, politikailag hová tartoznak. Mivel négy gyermekem van, az előbb említett szervezetek kapcsán jómagam is különös érzékenységet tanúsítok. Teljesen egyértelmű, hogy politikai alapon nem szelektálunk a szervezetek között.

Szóval ha egy, mondjuk cigányok segítésével dolgozó, egyébként baloldali elkötelezettségű tagokból álló civil szervezet pályázni szeretne, nem kell máris letennie a tollat?

Nem, nem kell letennie a tollat, nyugodtan pályázzon.

Azt nézzük, hogy társadalmilag hasznos munkát végez-e.

Ez számos forrásból kideríthető. Azt is megnézzük, korábban milyen támogatásokat kaptak és azokból mit valósítottak meg. A pályázati rendszerben közel ötmilliárd forintot tudunk szétosztani, a miniszter egyedi pályázati kerete pedig mintegy 800 millió forint. A döntések a NEA kollégiumaiban születnek, amelyet követően a NEA Tanács elnöke, Csizmadia László egyetértő nyilatkozatot ad ki. Ha ő nem ért egyet egy döntéssel, akkor a NEA-tanács elé utalja az ügyet, de ilyen évek óta nem fordult elő. Csizmadia László amilyen karakteres szerepet vállal CÖF-elnökként, annyira kiegyensúlyozott módon jár el a NEA Tanács elnökeként.

Visszatérve az Echo tévés nyilatkozatára: ön szerint vannak civilek és álcivilek?

Arról van szó, hogy vannak jellemzően külföldről finanszírozott – mondjuk ki, a Soros-hálózat által pénzelt – civil köntösbe bújtatott politikai, Magyarország szuverenitása ellen fellépő, a migrációt segítő szervezetek. Ezek a Soros-NGO-k a saját céljaikat akarják elérni, például a migránsokkal akarják betelepíteni Európát, mi ezt természetesen semmilyen módon  nem támogatjuk, hiszen szembe megy a magyar emberek akaratával. Olyan tevékenységet sem támogatunk, ami mondjuk a törvényes államrend megdöntésére alkalmas. Ezt, azt hiszem, az adófizetők sem nagyon honorálnák. Ugyanakkor senkit nem teszünk feketelistára. Több balliberális szervezet képviselőivel találkoztam már.

Jellemző módon egyébként nem keresnek, nyilván megvannak a maguk forrásai, elég fölmenni a Civil Információs Portálra. Hoztunk egy jogszabályt, mely szerint 7,2 millió forint felett publikálni kell a külföldi támogatásokat, tehát ez nem titok. Persze vannak, akik a polgári engedetlenség leplébe burkolózva csak azért sem publikálják ezeket az adatokat, mert nem értenek egyet azzal, hogy a magyar állam ezt jogszabályban tette kötelezővé. Miniszterelnök úr a legutóbbi Kormányinfón azt mondta, hogy ha már tőlünk teljes transzparenciát várnak el, akkor mi is elvárjuk ezt másoktól. De ezzel együtt, ha valaki kér hozzám egy időpontot és elmondja, hogy van egy jó programja, miközben nem épp narancssárga felületre ikszel, le fogok vele ülni tárgyalni és meghallgatom, hiszen az együttműködés a feladatom. Egyet nem engedhetek meg, hogy olyan szervezetek kapjanak támogatást, amelyek célzottan szembe mennek a magyar jogrenddel.

Ne mondja, hogy a kormány elképzelései egyáltalán nem fognak megjelenni az odaítéléskor.

A kormánynak természetesen van kormányzati célja, filozófiája, amit adott esetben tükröztet. Ezt fontosnak tartom kiemelni, mert lesznek érzékeny döntések és lesznek sértődések,

akár azon körökben is, akik úgy gondolják, hogy ők lelkesen a jelenlegi kormányzati törekvésekkel azonosulni tudnak. Előfordulhat, hogy esetleg üres kézzel kell, hogy távozzanak – lesz nyilván ilyen is.

Szóval várható, hogy kormányhű szervezetek nem kapnak pénzt, és méltatlankodni fognak?

Valószínűleg igen, hiszen a kereteink végesek. Volt már nem egy olyan civil szervezet, amelynek meg kellett mondanom, hogy értékelhetetlen a pályázata, illetve sokan kerülnek várólistára, ami nem azt jelenti, hogy rossz a pályázatuk, hanem azt, hogy elfogyott a keret. Szakmai szempontok szerint döntünk, de bizonyos esetekben tükröztetni fogjuk azt a kormányzati filozófiát, amely mellett az emberek letették a voksukat. Amikor jártam az országot, igencsak megmosolyogtak, amikor azt hangoztattam, hogy jó és színvonalas pályázatot kell beadni, mert ez evidensnek tűnik, de aztán megértették, mire gondolok.

Nem tudnak pályázatot írni a civilek?

Sokan nem tudnak, azonban egy bonyolult pályázat megírásának képessége a NEA esetében nem is mindig elvárható. Ugyan itt nem EU-s pályázatokról van szó, amit halandó ember alig-alig tud kitölteni, és kell hozzájuk egy tanácsadó cég: a mieink viszonylag egyszerű pályázatok. De van, aki azt gondolja, hogy elég lesz, ha benyújtja a tavalyi pályázatát. Ez biztos, hogy nem elegendő. Vagy azt hiszi, hogy ugyan tavaly nem kapott rá pénzt, de idén majd fog, mert tavaly valaki biztos csak félrenézett.

Aztán rá kell jönnie, hogy nem erről van szó, hanem arról, hogy értékelhetetlen a pályázat.

Most indul a pályázati időszak, mire lehet pályázni?

Január 16-án írjuk ki a NEA-pályázatokat a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. mint a NEA alapkezelőjén keresztül az összevont és az egyszerűsített pályázatokat is. Az összevont pályázatokra a beadási határidő február 21., az egyszerűsítettekre február 22. és március 24. között lehet pályázni. Az utóbbi egy új pályázati forma, amiről már korábban döntött az Országgyűlés, amely arról szól, hogy ha valakinek nincs több bevétele, mint ötmillió forint, két évre visszamenőleg rendelkezik számviteli beszámolóval, és regionális, helyi vagy területi hatókörű, tehát nem országos szervezet, akkor kollégiumi rendszeren kívül, szinte automatikusan hozzá tud jutni kétszázezer forinthoz a keret erejéig.

Kétszázezer forint itt, Budapesten néha arra sem elég, hogy a sarokig eljussunk, de vidéken ez már számottevő összeg,

amiből már lehet fizetni könyvelőnek vagy kisebb események, rendezvények megszervezhetők; szóval értelmezhető összeg. Sok ilyen pályázatra számítunk, ezért bontottuk ketté a pályázati időszakot, mivel nincs annyi emberünk, hogy egy nagy áradatban fel tudjuk dolgozni az igényeket. Az összevont pályázati forma azért érdekes, mert eddig külön volt szakmai és működési pályázat, de ezt most összevontuk, mostantól elég egy pályázatot beadni. Autót vásárolni ebből a pályázatból például nem lehet, de autót bérelni igen. Minél több kis szervezetet szeretnénk támogatni paritásos, fair alapon.

Mekkora dömpingre számítanak?

Mintegy 61 ezer civil szervezet van Magyarországon, és 16 ezer pályázat érkezett tavaly. Most az egyszerűsített pályázatok miatt nagyjából 20 ezerrel számolunk, azaz négyezerrel többel, ami jelentős emelkedés. A támogatási keret durván ötmilliárd forint, ennek elköltéséről, odaítéléséről dönt az öt kollégium; a miniszteri keret pedig hozzávetőlegesen 800 millió forint, erről Gulyás Gergely miniszter úr dönt az én javaslatomra. A miniszteri keretet a népszerűsége miatt 10-ről 15 százalékra növeltük, hiszen oda még egyszerűbb pályázni, mint a kollégiumi rendszeren belül, és a miniszteri keretre egész évben lehet pályázni. A kollégiumi keretre azonban csak most, s azoknál nyáron kötünk szerződést..

Vannak prioritások, hogy milyen tevékenységeket támogatnak szívesebben?

Nos, a magyar ember ravasz ember, megnézik a pályázók, melyik kollégiumban ki ül, mire adnak pénzt, és úgy alakítják a pályázatot. De mi úgy próbáljuk meghatározni az egyes kollégiumoknak szánt keretet, hogy nagyjából lefedje a pályázatok számát. Igazából nagy prioritásokat nem tudnék mondani, kultúra, egészségügy, szociális ügyek, környezetvédelem, oktatás, egyházi terület, de számos jelentős területet tudnék még említeni.

A határon túliak hova pályázzanak?

A határon túliak alapvetően Potápi Árpád kollégámhoz tartoznak, de lehetséges határon túli civil szervezeteknek a NEA-ba pályázni. Vagy társpályázóként kell pályázni egy hazai civil szervezettel, vagy önállóan is lehet, ha korábban sikeres társpályázóról van szó. Ennek lehetősége kollégiumonként eltérő. Fontosnak tartom, hogy ahány megye, annyi civil információs centrumot működtetünk. Ezek a civil irodák, főleg amelyek a határ mentén helyezkednek el, folytatnak együttműködéseket határon túli szervezetekkel, és ilyen együttműködésekből születnek pályázatok.

Van visszatérítendő és vissza nem térítendő támogatás is. A visszatérítendő ritka, mint a fehér holló, de biztos lesz ilyen, ez nyilván átmenetileg segíti az adott szervezet likviditását. Ezeknél nincs megkötés határon túliak számára. A vissza nem térítendőhöz viszont nem lehet ötvenmillió forint feletti bevétele egy szervezetnek sem. Vannak normatív kiegészítő támogatások is, amelyek arról szólnak, hogy ha egy szervezet adományokat gyűjt, akkor annak 5 százalékát megpályázhatta a NEA-n belül. Ezt 2019-től megdupláztuk, tehát ez most 10 százalék. Ennek van egy ösztönző jellege, hogy a forprofit szervezetekkel minél szorosabb kapcsolatot építsenek ki. Szóval ösztönözni szeretnénk az adománygyűjtést.

Fordítsuk meg a kérdést. Mi az, amire – a törvényszegésen túl – garantáltan nem adnak pénzt? Tibeti transznemű bálnák védelme?

Először kellene egy hatástanulmányt készíteni, hogy mi a helyzet a tibeti transznemű bálnákkal, és azután tudjuk ezt a kérdést elbírálni. Nem zárunk ki senkit sem eleve, bár az a tippem, hogy a tibeti transznemű bálnák kérdése kívül esik a hatáskörömön. De a viccet félretéve: bárki pályázhat, nincs eleve kizárt tevékenység a jogsértésen túl.

Arra biztatok mindenkit, hogy pályázzon, írjon jó pályázatot, és akkor meg fogják tudni kapni a támogatást. Örülünk, ha az állam vagy a helyi közösségek válláról le tudnak venni terheket a támogatásunk segítségével a civilek.

Nem inkább az az erős civil társadalom, ami nem az állam csöcseitől függ, nem gyenge az a civil társadalom, ami állandóan az államtól kér támogatást?

Ezt a húrt is megpengette a liberális média. A liberális szervezetek nagyon is kaptak támogatást, de némelyikük direkt lázít a jogrend ellen, nem tartja be azt a szabályt, hogy 7,2 millió forint külföldi támogatás fölött be kell jelentenie a kapott összeget. De ha nem tartja be a jogszabályt, akkor én hogyan adjak neki támogatást? Egy évben Magyarországon a civil szféra durván 284 milliárd forintot tud lehívni az államtól, ebben benne vannak például a különböző uniós források és az önkormányzati pályázatok is. A NEA-keret, ami felett én diszponálok, az ebből hatmilliárd forint, mégis nagyon odafigyelnek rá a különböző civil szervezetek. A civil szféra él és virul, rengeteg pénzt le tud hívni – amúgy a magyar államon kívül is.

Még egy kérdésünk van: hogyan lett nagykövetből civilügyi államtitkár?

A mostani posztom története onnan indult, hogy egyszer csak kaptam Helsinkiben egy telefont, hogy lenne-e kedvem ehhez, és igent mondtam. Alapvető feladatom a Nemzeti Együttműködés Alap, azaz a NEA működtetése. Hozzám tartoznak bizonyos zsidó közösségi ügyek is és egyes társadalmilag kiemelt témák. Harmadjára vagyok helyettes államtitkár, nem szokatlan nekem a poszt, a Miniszterelnökségen uniós ügyekkel foglalkoztam korábban. Miniszter úr azt mondta nekem, amikor felkért engem erre a munkára, hogy ebben a feladatkörben az olyan diplomáciai képességek, mint például a konfliktuskezelés, a kompromisszumkeresési képesség nagyon jól jönnek.

Remélem, meg tudok felelni majd az elvárásoknak.

Fotók: Földházi Árpád

Írta: Szilvay Gergely

Forrás: https://mandiner.hu/cikk/20190116_szalay_bobrovniczky_vince_interju

 

Pályázati lehetőség kétoldalú klímavédelmi tevékenységekre vonatkozó vissza nem térítendő támogatásra

Tisztelt Hölgyem/Uram!

Bár hagyományosan az EU környezetvédelmi és éghajlat-politikai programjáról nyújtok tájékoztatást ezen elérhetőségemen az Ön számára, ezúttal a Kormány saját klímavédelmi támogatási lehetőségére hívom fel a figyelmét.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium a Kormány nemzetközi klímapolitikai tárgyalásokhoz kapcsolódó klímafinanszírozásban való magyar részvételével összhangban a fejlődő országokkal való együttműködés keretén belül végrehajtott klímavédelmi tevékenységeket előmozdító egyedi támogatási lehetőséget tesz közzé.

A 160.000.000 Ft keretösszegű vissza nem térítendő támogatás célja, hogy előmozdítsa a klímaváltozás kedvezőtlen hatásait mérséklő, a magyar gazdaság számára előnyös és külpolitikai kapcsolatainkat erősítő projektek kivitelezését a Párizsi Megállapodást aláíró fejlődő országokban.

Pályázati feltételek:

 Egyedi támogatási kérelmet benyújtani Magyarországon bejegyzett és jogi személyiséggel rendelkező gazdasági társaságok, felsőoktatási intézmények, valamint klímapolitikai érdekképviseleti tevékenységet folytató egyesületek jogosultak. Egyedi kérelem benyújtására konzorciumi formában nincs lehetőség. Egy szervezet egy egyedi kérelem benyújtására jogosult.

 A benyújtott kérelem mellékletét képezi a minta szerinti dokumentum alapján összeállított és aláírt részletes költségterv, adatlap és megvalósítási ütemterv.

 A pályázati felhívás földrajzi fókusza: nyugat-balkáni régió országai, továbbá egyes afrikai és dél-kelet ázsiai országok.

Támogatása mértéke: 

  • Minimálisan igényelhető támogatás összege: 15.000.000 forint
  • Maximálisan igényelhető támogatás összege: 50.000.000 forint

A projekt összes költségének maximum 70%-a nyújtható támogatás keretében, a projekt megvalósításához saját forrásként a teljes költség legalább 30%-ának biztosítása kötelező a kérelmet benyújtó részéről. Nem tekinthető saját forrásnak az államháztartás központi alrendszeréből megítélt más költségvetési támogatás.

 A pályázati benyújtási határideje 2019. január 31.

További információk az alábbi linken érhetők el.

További kérdések esetén kérjük, forduljon
az ITM Klímapolitikai Főosztályának munkatársaihoz a [email protected] elérhetőségen.

Sikeres pályázást kívánunk!

KOVÁCS Barbara / Barbara KOVÁCS

LIFE Éghajlat-politika nemzeti kapcsolattartó/ LIFE Climate Action National Contact Point – Hungary
klímapolitikai referens / Climate Policy Desk Officer
Innovációs és Technológiai Minisztérium / Ministry of Innovation and Technology
Klímapolitikai Főosztály / Department for Climate Policy
H-1011 Budapest, Vám utca 5-7.
Telefon:   +36-1-896-31-29
Mobil: + 36-30-579-9338
Email: : [email protected]
Web:      http://klima.kormany.hu/  http://www.lifepalyazatok.eu/

Meghívó

„Pénzt vagy életet” – avagy merre megy Európa? című Civil Akadémiára

Vendég: Nógrádi György  biztonságpolitikai szakember

A program helyszíne: Polgárok Háza 1089 Budapest, Visi Imre utca 6. (az Orczy térről gyalog megközelíthető)
Időpontja: 2019. január 24. 18:00.

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.
Jelentkezni az alábbi oldalon lehetséges: 
https://goo.gl/forms/rtnezHLjzKEjM6vA2

A rendezvényre várjuk előzetesen kérdéseiket január 21-ig az [email protected] emailcímre.

 

 

 

 

 

 

Az ellenzék

MIRKÓCZKI VASKOS GERENDÁKKAL TÁMASZTOTTA ALÁ SZÁNTHÓ MIKLÓS SZAVAIT
Juhász Attila

Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója

…….a hét elején a Magyar Idők egyik kérdésére válaszolva kifejtette, hogy a magát korábban éppen a balliberális kormányokkal szemben megfogalmazó

Jobbik lehet 2019-ben az új SZDSZ

És lássanak csodát! A cikk megjelenésétől számítva alig több mint 24 óra elteltével a párt sajtószóvivője adott erre bizonyságot, Mirkóczki Ádám jó vaskos gerendákkal támasztotta alá Szánthó Miklós szavait.

Mert mit is mondott az immár egyértelműen és vitathatatlanul balos politikus a Magyar Narancsnak?

„Ha elvonatkoztatunk a 2006-os rendőri brutalitásoktól, és a választási törvényt, a közszolgálati médiát, a köztársasági elnök, a népszavazás intézményét, vagy az ügyészséget nézzük, úgy még a legsötétebb Medgyes­sy-, Gyurcsány-, Bajnai-időszak is a demokrácia aranykora volt ahhoz képest, ami most van.”

Döbbenetes szavak. Mirkóczki ezzel egyrészt zárójelbe tette a múltat, totálisan megtagadta a régi Jobbikot, de ami ennél is mellbevágóbb: végérvényesen Gyurcsány mellé állt.

Ami talán a legelképesztőbb ebben a történetben, hogy a többi jobbikos politikusoktól nem hallhatunk, olvashattunk elhatárolódást, ami azt jelenti, hogy ez a párt hivatalos állásfoglalása.

Ezek után mit is várhatunk még? Talán egy Sneider-Gyurcsány csókot, olyat, mint amilyet anno Brezsnyevtől és Honeckertől láttunk.
Mostanra végleg összenőtt, ami összetartozott.

Csurka Istvánt pedig mindenki megkövetheti, ő ugyanis ezt már 2009-ben előre látta.

  1. JANUÁR 11. PÉNTEK 15:002019. 01. 11. 16:45

UGYAN HONNAN TÁJÉKOZÓDHATOTT A BBC TUDÓSÍTÓJA?

Nagy Árpád

Történt egyszer a magyar miniszterelnök sajtótájékoztatóján, hogy az évtizedekig mérvadónak és hitelesnek tekintett BBC magyarországi képviselője feltett egy megelőlegezett ítélettel felérő kérdést.

„A túlóratörvénnyel kapcsolatban ön korábban úgy fogalmazott, hogy a puding próbája az evés. Miután öt vagy hat hete ismerjük a törvény szövegét, valamint tíz napja hatályos, több ember számára világossá vált Magyarországon, hogy ez a puding bizony keserű…”

Abban igaza van a BBC tudósítójának, hogy többeknek bizony keserű ez a puding, csak azt felejtette el felvezetni, hogy ezek nem a munkások, hanem a gyűlöletkeltésben érdekelt ellenzéki pártok és csatlósaik, az utcai megmozdulásokat szervező NGO-k és a munkások jogaiért bizonyára tárgyalni képtelen néhány szakszervezet vezetői. Erről Nick Thorpe nyilván nem tájékozódott.

És erről szólt Orbán Viktor tömör válasza is: „…több ember eddig csupán annyi tett, hogy látta a pudingot az étlapon. Kérem, kóstolják meg, és utána formáljanak véleményt!”

Közben meg a puding tömeges kóstolása valóban elkezdődött. Még akkor is, ha Thorpe nyilván erről sem tudott – rossz helyről tájékozódna? –, arról, hogy a Tesco és a Spar dolgozóinak, illetve az őket képviselő szakszervezetnek ehetőnek tűnik a puding.

Az ott dolgozók pedig, ennek a

                 rabszolga-felszabadító törvénynek

és a felszabadításban segédkező valódi szakszervezeteknek köszönhetően, várhatóan fel is szabadulnak.

Talán mielőtt még a nagyságrenddel kevesebb, ízérzékelési zavarokkal küzdő, Thorpe által említett „több ember” 19-én hőzöngeni indul.

 

 

 

 

 

 

„Gyűlölök és szeretek”? Gyűlölök vagy szeretek!

Ha az Újév tiszteletére szokás szerint megvonjuk az Óév társadalmi jelenségeinek, történéseinek mérlegét, aligha maradhat ki belőle az a törvényes, sőt többszörösen legitim kormány és kormányfő elleni gyűlölet cunami, amely a Soros hálózat által irányított és az általuk feltüzelt ellenzéki tüntetők (bértüntetők és önkéntesek) garázda, de lelki-szellemi értelemben is romboló megmozdulásait kísérte. Annyival inkább, minthogy részben az Óév végére eső adventi várakozás békéjét, áhítatát árnyékolta be,  részben pedig a Saul Alinsky-féle forgatókönyv jegyében a randalírozás, a káoszteremtés folytatását helyezték kilátásba, további kormányellenes „tüntetések”  formájában, illetve formátlanságában.

Felvetődik a kérdés, hogyan is állunk ma a két alapvető emberi érzelem, ösztön: a szeretet és a gyűlölet viszonyával, a klasszikus horatiusi „odii et amo”, „gyűlölök és szeretek”után több mint kétezer évvel, a mai, még mindig kereszténynek mondott  Európában?  Már a kereszténység előtt megjelentek az antik kultúrában az evangéliumi kereszténység irányába mutató mozzanatok. Gondoljunk a tragikus hősnő, Antigoné sorsára és szavaira: „gyűlölni nem, szeretni csak születtem én”. Ugyanez Áprily Lajos (aki talán Sophokles művét szerette  legjobban az „írott szépségek” közül) a XX. század minden keserűségét magába foglaló Antigoné című versének megfogalmazásában: „Én gyűlöletre nem születtem,/ És itt szeretni nem lehet”. Valóban: a totalitarizmusok időszakában, de már az ezeket előkészítő századokban, minden olyan kulturális jelenségben amely az evangéliumok szeretet-kultuszától gyűlölet-kiiktatásától eltért, előbb-utóbb megfigyelhető: nem egyszerűen az ókori klasszikus egyensúly felbomlása, hanem az evangéliumok szellemiségével, tanításával való gyökeres szakítás,  szembenállás. A szeretet tagadása, gyűlöletben való feloldódása. Még ha ideológusaik próbálták is ezt másképp magyarázni, értelmezni. A jeles baloldali publicista, Bálint György például, akit ugyancsak megérintett a marxizmus szellemisége, Nietzschére hivatkozik, mondván: ha valaki szeret valamit, gyűlöli annak ellenkezőjét. A részvétet megvető Nietzsche szavaival: „jaj a szeretőknek, ha nem tudnak egy lépéssel feljebb emelkedni, a részvét fölé!”.

Valójában az „elnyomott osztályok” iránti részvét, szolidaritás meghirdetése, ahogyan ez a működő szocializmus, kommunizmus gyakorlatából kiderült, leginkább arra volt jó, hogy ráirányítsa a frusztrált, elkeseredett tömegek gyűlöletét a hatalom-mániákusok útjában álló „osztályellenségre”, „kizsákmányolókra”, akiknek  a vagyonára pályáztak (ahogyan a nácik is a zsidóságéra). Ez persze felételezte a kollektív bűnösség mélységesen antihumánus tételének elfogadását. Az „ős-patkány”, „a meg nem gondolt gondolat” által elhitetett emberek számára a gyűlölet vált mindennapi kenyérré. A totalitarizmusok vezéralakjai (Sztálin, Hitler, Rákosi stb.)iránti valós vagy kikényszerített, kizsarolt, tehát hazug „imádatnak” pedig vajmi kevés köze volt a szeretethez.

És mit látunk ma, a magát baloldalinak tételező, balliberális, neoliberális néven ismert politikai „filozófia” vagy inkább tömegmanipuláció részéről? A totalitarizmusok fent említett hagyományaihoz kapcsolódva gyűlöletet hirdetnek mindenki ellen, aki nem ért egyet velük, vagy aki hatalmi törekvéseik útjában áll. Hiszen ennek gyakorlására (bizonyos előttünk is jól ismert reflexeik ezt diktálják számukra) csakis nekik, kizárólag nekik adatott meg a jog, a rátermettség a „történelemtől”.

Valójában nem a történelemtől, hanem attól a pénzhatalomtól, háttréhatalomtól, amely a „befogadandó” bevándorlókat, akiknek a sorsáért felelős, álságos módon aljas eszközül használja az európai keresztény kultúra, civilizáció és az ehhez ragaszkodó európai fehér emberek ellen, akiknél ezt a ragaszkodást, identitástudatot tüstént megtorolandó rasszizmusnak kiáltja ki. Ugyanúgy halálos és a hajdani „elemi osztálygyűlölet” jegyében gyűlöletes ellenségnek tekintik mindazokat, akik nem értenek egyet azzal, hogy az „elnyomott” és  „felszabadítandó” etnikai (a kisebbségi magyarság persze kivétel!), szexuális és vallási kisebbségek vegyék át az uralmat a többségi társadalom felett.

Az az intolerancia, amely minden tőlük eltérően, másképpen gondolkodóra a „nacionalista”, „fasiszta”, rasszista, „homofób” stb. bélyegek felragasztását követeli meg, ugyancsak a „kollektív bűnösség” patkánykórjának irányába mutat. Ezzel szemben az evangéliumokban gyökerező szeretet-központú világnézet még a valóban bűnös embert (például a tömeggyilkost) sem hajlandó gyűlölni, nem a konkrét embert, csupán annak bűneit, magát a bűnt. Érte, az emberért is imádkozik, hogy megtérése által szabaduljon meg ettől a bűntől és a (latens) bűntudattól. Mennyivel inkább imádkozik azokért, akiket veszélyeztetve lát! (Imalánc, magánkezdeményezésből fakadó közös ima a magyar miniszterelnökért, vagy a koncepciós per áldozatául esett erdélyi fiatalokért: Beke Istvánért, Szőcs Zoltánért.)

Aki emlékszik még a rendszerváltás első éveiben keletkezett, a felelősségre vonástól tartó posztkommunisták által gründolt „Tégy a gyűlölet ellen!” mozgalomra, annak a számára éles megvilágításban jelenik meg ez a mai napig érvényes és működő mentalitás. Aki nem fogadja el és nem veti alá magát a tömeggyilkosságot sem mellőző „világmegváltó” „világmegjavító” törekvéseknek, az maga gyűlölködik, és méltó az „elemi osztálygyűlölet” tanainak folytatását képező bánásmódra.

Örüljünk legalább annak, hogy tudjuk, miért nincs hatalmuk fölöttünk!

K.I.B.

 

 

 

 

Ki fizeti a révészt?

Az európai történelem soha nem futott egy szálon. A történések azonban manapság egyre szélesebb körben összeérnek.

A jelenséget mutatja a politikai erővonalak metszéspontban történő találkozása. Meglepetés, hogy a neoliberalizmus felfogása még uralhatja az Európai Parlament és az Európai Bizottság cselekvéseit, miközben a tagországok népei már nem eszmékben gondolkodnak, hanem mindennapi életük tényeit veszik számba. Bizonyossá vált, hogy a történelem sodrása másképpen érintette a Kelet és Nyugat társadalmát, hiszen másként reagáltak a politikai és a gazdasági eseményekre. A nyugati országok a második világháború után tényleges szabadságot, függetlenül gyakorolható identitást kaptak, ezzel szemben a keletiek szovjet gyarmatosítást, politikai elnyomást és gazdasági kizsákmányolást. Míg a nyugati országok tovább élvezhették évszázados gyarmatosítási módszereik előnyeit, folytathatták a Közel-Kelet és Afrika gazdasági-pénzügyi kiszipolyozását.

A kelet-közép-európai és a Balkán országai durva politikai elnyomás mellett csaknem ötven évig hadisarcok béklyójában tengették életüket. Ezekhez az országokhoz a szabadság vonata ötvenéves késéssel érkezett. Erre a vonatra nem lehetett ingyen felszállni, a helyjegyek árát busásan megfizettették velünk. A kapitalizmus éhsége felkészületlenül érte a szabadságukat önerőből kivívó népeket. Baráti gesztusok helyett a nyugat-európai politika vállveregetése mellett nyakunkba vehettük a rablóprivatizációt is.

A felocsúdás ideje hosszú volt, viszont elég arra, hogy a kelet-közép-európai donoroktól a Nyugat ismét jótékony vérátömlesztést kapjon, és az erő birtokában hierarchikus szemléletük gyakorlattá alakulhasson. Az „erősebb kutya” elmélet számukra természetes magatartást jelent. A fősodorhoz tartozó brüsszeli elit sajátos demokráciát épített. Ez szolgálja politikai és gazdasági céljai eredményes megvalósítását. Egyszerűen fogalmazva, megmondják, hogy ki és mit engedhet meg magának. Kényszeregyenruhába öltöztetik a mag-Európán kívüli népeket. A föderatív szemléletű, egy érdekrendszerű kontinenskormányzás bevezetése már nem is titkolt szándékuk. Aki csatlakozni vagy kiválni szeretne az EU-ból, az arrogáns, „eszi, nem eszi, nem kap mást”, feltételrendszerrel szembesül.

A közösségi szemléletet felváltotta a háttérből irányító pénztőkés elit erőszakos akarata. Az EU intézményrendszerét mozgató személyek nagy részét kilóra megvásárolták, ügyelve önálló gondolkodásuk alkalmatlanságára és erkölcsük hajlékonyságára.

A tagországokból küldött képviselők nagy része fényévnyi távolságra van választóitól, visszaél a bizalommal, nem érvényesíti a rájuk szavazó emberek akaratát. Saját pecsenyéjét sütögeti Brüsszelben.

Elfogadhatatlan eszmeiség béklyójában vergődik a brüsszeli elit, amely a nyílt társadalom exportőre, Soros György garnitúrájának kiszolgálóivá vált. Brüsszelben ma már minden a pénzről szól. Nem törődnek az arab tavasz következményeivel, az újkori népvándorlással, az NGO-k és az embercsempészek álságos működésével, az európai emberek biztonságérzetének pusztulásával, a terrorizmus napi jelenségeivel.

A párhuzamos társadalmak kialakítása, a zsidó–keresztény civilizáció üldözése és eltiprása nem más, mint egy náci–fasiszta–bolsevik mix. Az embertelenség megvalósulását látjuk egy ördögi vízió keretében, amely az emberiség számára akár végzetes lehet.

Európa 21. századi történelmének másik vektora pengeélességgel metszi a pénzmágnások és az áldemokrata autoriter vezetők globalizmust követő erővonalát. A kérdés csak az, hogy a metszés utáni eredmény aránya miként alakul. A neoliberalizmus világméretű hanyatlása, az európai polgárok ébredése elkerülhetetlenné teszi az erővonalak egymásnak feszülését.

Az európai parlamenti választások lehetőséget adnak az eddig palackba zárt civil érdekek eláni erővel történő felszínre jutásához. Az áldemokrata, a népfelséget semmibe vevő nyugati kormányok szembesülni fognak a felelősségre vonás következményeivel.

Felszínre tör a nemzetek Európáért aggódása, a zsidó–keresztény kultúra féltése. A szavazatok eredménye szembesíti az embereket másodrendű lényeknek tekintő brüsszeli elitet a valósággal. A valóságból fakadó jövő sötét fellegeket is hozhat.

Az ellenőrzés nélkül beáramlott fiatal muszlimok még alvó sejtjei képviselik a fegyveres lázadások lehetőségeit. Az őshonos európai ifjúság munkahelyeinek elfoglalását jelenti olcsó munkaerejük. Az alacsony bérek viszont fokozzák elégedetlenségüket, hiszen több feleség eltartásához a juttatások elégtelennek bizonyulnak. Szavazataikat csak addig adják a bevándorlást szorgalmazó pártokra, míg megalakítják saját muszlim hitvallásra épülő pártszervezeteiket.

Előbb-utóbb saját javukra lebontják a párhuzamos társadalmakat, lázadásokkal szerzik meg a befogadó országok feletti uralmat. Ekkor már késő lesz felülbírálni azt a magabiztosságot, amely a pénz uralmától és a katonai fellépés lehetőségétől várja a helyzet megoldását.

A politikai tévedések árát Európa népei fizetik meg.

Szerző: Csizmadia László
Forrás: http://magyarhirlap.hu/cikk/138017/Ki_fizeti_a_reveszt

 

“Szimbólumok irányítják a világot, nem szavak, nem szabályok”

A keresztény embernek nem csak szimbóluma, hanem védő szentje.
A misék záró imája!
A.G.

https://alternativhirek.blogspot.com/2018/12/a-tobbsegnek-fogalma-sincs-miert-lesz.html

A Miniszterelnökség Új (Karmelita kolostor) épületén keresztet kezében tartó Szent Mihály arkangyal szobra kap helyet, miközben az angyal sárkánnyal (a Sátánnal) viaskodik.

Az hogy az Index nem ért semmit és értetlenkedik, nem lepődünk meg, de mégis érdemes nagyobb figyelmet szentelni a fontos ténynek, hogy a Miniszterelnökség új épületének sarkán keresztet kezében tartó Szent Mihály arkangyal szobra kap helyet miközben a sárkánnyal (a Sátánnal) viaskodik. Ami az eredeti látványterveken (szándékosan) nem szerepelt, ezért most sokakat balliberális oldalon váratlanul ért a megjelenése, mert persze nem értik…

Szóval az épület sarkára, amit átlósan kissé levágtak, hogy jelképes fülkét alkosson, felkerült egy szobor, ami a Sátánnal viaskodó Szent Mihály arkangyalt ábrázolja.Mihály arkangyal és a Sátán harcát a Jelenések könyve írja le (12:7-10):

Ezután háború támadt a mennyben: Mihály és angyalai harcra keltek a sárkánnyal, és a sárkány is harcra kelt angyalaival együtt, de nem tudott felülkerekedni; és azért többé nem volt maradása a mennyben. És levettetett a hatalmas sárkány, az ősi kígyó, akit ördögnek és Sátánnak hívnak, aki megtéveszti az egész földkerekséget; levettetett a földre, és vele együtt angyalai is levettettek.”

Nagyon kedvelt motívuma lett ez évszázadokon át a keresztény művészetnek, hiszen plasztikusan jeleníti meg a Jó és a Rossz küzdelmét. Éppen ezért erősen kötött hagyományai is vannak az ábrázolásnak. Az angyal általában a földön fetrengő sárkányra (esetleg másfajta csúnya pokolfajzatra) tapos, és karddal vagy keresztben végződő lándzsával szúrja le. A kard sokszor lángoló, és előfordul, hogy az angyal pajzsot is tart a kezében – de mindig csatajelenetet látunk, amiből a Jó kerül ki győztesen. Mihályt sárkány nélkül, vagy a már legyőzött állaton taposva szívesen ábrázolták címertartóként is, ilyenkor nem csatázik, hanem nyugodtan álldogál.

A lába alatt a sárkány, alulról kapdos a karmos mancsával felfelé, de az angyal rá se hederít, mert tudja, hogy a gonosz nem győzedelmeskedhet rajta és nem árthat neki.
Egyik kezében egy magyar államcímeres pajzsot tart, a másikban keresztet, méltóságteljesen elnéz a távolba.


Aki egy kicsit is szemfüles volt, az látta már, hogy Orbán Viktor saját íróasztalán is Mihály arkangyal szobordísze található meg. Nem ok nélkül…

Az Indexnek két hasonló példa jut eszébe:
a Nemzeti vértanúk emlékműve az Országháznál, amit éppen most készül visszaállítani a kormány a ma reggel felújításra szállított és elbontott Nagy Imre-szobor helyére, és Raoul Wallenberg emlékműve (más néven a Kígyóölő) a Szent István parkban. Ezek egyébként gyakorlatilag egyidősek voltak, az előbbinél a hüllő a bolsevizmust, a másiknál a nácizmust jelképezi.

Ebben az esetben a Miniszterelnökség szobra valami olyasmit akarhat üzenni, hogy

a keresztény magyar állam keresztény demokráciaként és a szent magyar korona védelme alatt minden totalitárius ideológiával szembeszáll.

Ebbe én beleértem a globalista nemzetietlen és hazátlan istentelen internacionalizmust, mely ellen minden erőnkre, védőszentekre szükség lesz. De saját szubjektív álláspontommal beleértem azt a harcot is, amit a fennmaradásért az iszlámmal szemben is meg kell vívnunk.

Hiszen jelenleg két domináns erő törekszik a nemzetállamok eltörlésére és a keresztény gyökerek és értékrend felszámolására
– az egyik a nemzetközi pénztőke globalizmusa,
– a másik pedig a politikai iszlám ideológiája.

A magyar nemzet ha jelképesen is, de kell, hogy minden védőszentek védőszárnyai alatt álljon és fennmaradjon. Legyen akár Magyarok Nagyboldogasszonya, a Szűzanya vagy Szent Mihály arkangyal védelme….Mert…

“Szimbólumok irányítják a világot, nem szavak, nem szabályok.”

 

 

 

 

 

 

 

Új hajnal hasad

Nos, akkor ezennel megnyitom az EEE programadó ülését – állt fel az asztalfőn, s kezdte mondanivalóját a magát levezető elnöknek nyilvánító bázisdemokrata.

Mi az, hogy EEE? – zúgott fel majdhogynem egyhangún. Mit, hogy mi? Egységes Ellenzéki Ellenállás. Hogyhogy nem tudjátok? Honnét tudnánk? Mondta valaki? Megszavazta valaki? Van erről valamiféle konszenzus? Miért, mit akartok, mi legyen? Egységes Nemzeti Ellenállás! A nemzeti nem jó. Az ilyen nemzeti dolgok az avulás szemétdombjára valók. A nemzeti a nyílt fasizmust jelenti! A nemzeti már rég az övék! Ne legyen nemzeti! Közösen döntsünk, le a diktatúra minden formájával! – hangzott mindenfelől a bábeli zűrzavarban.

Pont ezért találtam ki ezt a nevet. Mi bajotok vele? Egész éjszaka nem aludtam, mire meglett. Figyeljetek rám! Egységes, mert most már egységben vagyunk – nem? Egységben az erő! – visszhangzott egy borízű hang a sarokból. Ssss! Figyelmet, egy kis figyelmet kérek! Ellenzéki, mert csak mi vagyunk egységben, az orbáni diktatúra nem egységes velünk. Ellenállás, mert eldöntöttük, hogy ellenállunk. Helyes, helyes, így már jó! Az a lényeg, hogy értelmesen, beszéljünk meg mindig és mindent! Hogy ne legyen diktátum. Éljen az EEE! – harsant mindenfelől. Halljuk, halljuk!

Köszönöm. Tehát az EEE programalkotó ülését megnyitottnak tekintem. Kevesen vagyunk.

A Geri nem jöhet, mert ő a főpolgármesterség, Zugló és Brüsszel mellé felvette a repülőgép vezetést is, de nem sikerült neki – hangzott a sorok közül. Ccc, pedig a képviselői igazolvány minden ajtót megnyit, mindenre alkalmassá tesz. Neki nincs igazolványa! Na ugye?! Hát sajnálom, – de nem látom Ágit sem. Az istenért, Ági! Hol vagy? Ő az ELTE rektorának helyét vette át. Ezen a héten ott lesz. Jó. És a többiek?

Jakab a HÍR TV-t vezeti, Gyöngyösi az ECHO-t, Bősz az ATV-t. Ezek nem közszolgálatiak, mind  kereskedelmi! Nem baj, kiterjesztettük a hatályt. Minden rádióban, televízióban, újságnál van valaki. Bolgár Gyuri kapta Szávayt. Ő még képviselő, tagja a Jobbik frakciónak.

Detti és Ildi? Kórházban vannak. Egyikük operál, másik a pszichiátrián. Melyikben? Valami állatkórházban, más címet nem találtak. Bár lehet, Ildikó most éppen borbély valahol. Borotválást is vállal? A képviselői igazolvány mindenre felhatalmaz. Kimondtuk, – nem?

Jó, jó, de van még hiányzó. Zsolti megigazíttatta banka frizuráján a búbot, amit lenyomott a fehér sapka, és most minden nap a várbeli volt karmelita kolostorban reggelizik, ebédel és vacsorázik. Ági és Csabi a Sándor-palotába vették be magukat, de még nem találtak alváshoz is kényelmes székeket maguknak. Feri? Valahol kígyózik egy böszmével – sosem tudni róla, hol jár.

Hallom, sokan mentek a Cirkuszba. Ki lesz az oroszlánidomár? Nem volt jelentkező.

Rendben van, de nemsokára kezdődik a parlamenti tavaszi ülésszak, oda be ne menjen közülünk senki! Már intézkedtünk. Ákos meg Laci hanyatt fekszik egy-egy küszöbre, ott élő ember át nem jut. Az izé, az a MSZP-s elnök beszögezte az összes kaput, a Tordai és a Fekecs meg füstgránátokat telepítettek mögéjük, ha mégis kinyitnák.

Ez az, ezt a kreativitást szeretem magunkban! Újhelyi Pisti és Szanyi Tibcsi már szervezik Brüsszelben a Fidesz-KDNP erőszak elleni tüntetéseket, gyűjtik a keresztény rémuralom alól felmentő hadakat. Jól kiegészítik egymást, Isti olyan merevre tömődött, hogy a cipőjét se látja, Tibiből meg kioldódott a csont, úgy nyaklik, mint egy tejgumi. Vége itt a diktatúrának, rabszolgaságnak! A taxisok ugyan nem veszik fel a telefont, de sebaj, a hidak, kereszteződések, vasúti vonalak, főbb útvonalak mind lezárva, harmadik napja nincs se kenyér se víz se fűtés az egész országban. Mostantól mindenki ránk fog szavazni!

M. G.